Xuan laat mensen stralen

Op 17 november 2010 gepubliceerd in R.O.O.S.

Xuan Phan-Chu

Stille droom wordt werkelijkheid

Voor Xuan Phan-Chu wordt op 19 november een stille droom werkelijkheid. Die dag opent ze de deuren van haar Be Beautyful Studio in Bergschenhoek. Ze laat mensen stralen door visagie, nagelstyling en passende modeaccessoires.

Tekst: Pascale Wanders

"Ik kan niet wachten tot het zover is", vertelt ze enthousiast. "Jarenlang werkte ik hier naartoe. Ik bezocht beurzen, volgde workshops en deed ervaring op. Nu mijn twee kinderen 11 en 13 jaar oud zijn, ontstaat er voor mij de ruimte om mijn droom waar te maken."

Creativiteit
Al in 1992 behaalde Xuan haar visagiediploma. Twee jaar lang maakte ze als zelfstandige bruiden op. De jaren daarna bleef ze het als hobby doen voor vrienden en bekenden. In 2005 startte ze een eigen sieradenwebsite. Sindsdien ontwerpt en maakt ze zelf sieraden en geeft ze workshops. Verder is ze gediplomeerd schoonheidsspecialiste en volgde ze een opleiding tot nagelstyliste bij Bio Sculpture. "Ik ga door waar de schoonheidsspecialiste gebleven is. Creativiteit is voor mij belangrijk. Ik wil mensen omtoveren, mooi maken en zelfvertrouwen geven. Vandaar het woord 'Beauty', ofwel 'schoonheid' in mijn bedrijfsnaam. Mijn zus ontwierp een logo voor me waarin dat goed tot uitdrukking komt. Er zit een spiegelend effect in en een vlinder. Zoals een rups zich ontpopt tot vlinder, kan ik mensen laten stralen."

Less is more
In haar studio gebruikt Xuan huidvriendelijke producten. Haar sieraden zijn nikkelvrij en de producten voor nagelstyling zijn huidvriendelijk en dierproefvrij. Bij het gebruik van make-up is haar motto: 'less is more'. "Met weinig middelen laat ik iemand er gezond en natuurlijk uitzien."
www.bebeautyful.nl